Díszpolgári cím és Eperjes Községért Érdemérem

Feltöltve: 2023-05-10

Tisztelt Lakosság!

Eperjes község Képviselő-testülete az alábbi címekre várja Önöktől a javaslataikat. A címek 2023. június 24-én a Falunapi rendezvény keretein belül kerülnek kiosztásra. Jelöltjeik nevét a boltban, Életházban és a Mocsár Lokálban kihelyezett dobozokba várjuk. Kérjük a név mellé tüntessék fel melyik címre jelölik.

Eperjes község Képviselő-testülete "Eperjes Község Díszpolgára" kitüntető címmel (a továbbiakban: díszpolgári cím) ismeri el azon természetes személyek érdemeit, akik Eperjes község:

  1. fejlődéséért kiemelkedően tevékenykedtek, vagy
  2. a társadalmi, gazdasági, kulturális, egészségügyi, sport tudományos, vagy művészeti téren eredményükkel, alkotásukkal növelték a község hírnevét és tekintélyét, vagy
  3. a község kapcsolatainak létrehozásában, kiszélesítésében, erősítésében jelentősen közreműködtek.

Illetve, Eperjes község Képviselő-testülete Eperjes Községért Érdemérem (a továbbiakban: érdemérem) adományozásával ismeri el azon természetes személyek, civil szervezetek és önszerveződő közösségek érdemeit, akik Eperjes község:

  1. fejlődéséért, a falu lakosságmegtartó erejének növekedésért, az életszínvonal javításáért, a közösségi élet színesebbé tételéért, a gazdasági élet élénkítéséért kimagaslóan sokat tettek, vagy
  2. a sport, tudomány, művészet, hagyományőrzés illetve egyéb területen olyan kimagasló eredményt értek el, amellyel a község hírnevét öregbítették.

Javaslataikat 2023. május 23-ig adhatják le.

Köszönettel,                                                   Kabai Mátyás

                                                                         polgármesterLegfrissebb híreink