2024. évi határszemle

Feltöltve: 2024-05-07

2024. évi határszemle

 

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztály 3. ütemterve szerint várhatóan 2024. július 24-én határszemlét tart Eperjes település tekintetében.

I. Hasznosítási, ideiglenes hasznosítási és mellékhasznosítási kötelezettség ellenőrzése

Olyan összetett tevékenység melynek során a határszemle keretén belül lefolytatásra kerülő hasznosítási, ideiglenes hasznosítási és mellékhasznosítási kötelezettség ellenőrzését, azok szempontjait és jogkövetkezményeit a termőföldről szóló 2007. évi CXXIX. törvény (továbbiakban: Tfvt.) 5. § (1)-(5) bekezdései, az 5/A. §, a 24. § és a 25. § rendelkezései tartalmazzák.

A hasznosítási, ideiglenes hasznosítási és mellékhasznosítási kötelezettség teljesítésének ellenőrzése párhuzamosan halad a parlagfű fertőzöttség felderítési munkálataival.

Az ellenőrzés tárgya és célja:

A mező- és erdőgazdasági művelés alatt álló belterületi földek, külterületi termőföldek és termőföldnek nem minősülő kivett (utak, csatornák, beruházási területek, beruházási célterületek.. stb) ingatlanokon a hasznosítási kötelezettség, a mellék- és ideiglenes hasznosítási kötelezettség teljesítésének rendszeres ellenőrzése, teljesítés kikényszerítése felhívással, szükség szerint földvédelmi bírság kiszabásával.

Az ellenőrzés eszköze:

Helyszíni szemle, ortofotó (műholdas felvételek)

Utóellenőrzés:

2024. szeptember 04. napjától.

 

A 2024. évi határszemléről szóló hirdetmény ITT tekinthető meg.Legfrissebb híreink